Hattem: Voerman Stadsmuseum Hattem

Op deze locatie is een geluidsprikkel aanwezig, maar niet meer dan één type geluid afgebakend in één ruimte. Op deze locatie zijn er meerdere geluidsbronnen, welke door elkaar lopen en/of er is sprake van weerkaatsen van geluiden. Op deze locatie word er gewerkt met fel licht. Bescherm jezelf hiervoor als je hiervoor gevoelig bent. Deze locatie maakt gebruik van veel verschillende kleuren. Hierdoor kun je overprikkeld raken als je hier gevoelig voor bent. Bij deze locatie heb je het risico dat andere mensen dichtbij komen of in je persoonlijke zone komen.

Het Voerman Stadsmuseum Hattem is een kunstmuseum dat met name kunst laat zien van vader en zoon Voerman. Daarnaast zijn er diverse schilderijen van andere schilders en is een klein deel van de collectie gewijd aan de archeologie van de stad Hattem. Het museum is voor een groot deel rolstoeltoegankelijk. alleen de kelder is niet te bereiken met een rolstoel. In het museum word geen muziek afgespeeld, wat ik als prettig ervaar.

Een galerij waarin verschillende schilderijen hangen.
Een galerij met verschillende schilderijen van Voerman junior.

Wel is er een audiovisuele presentatie met een afstandsbediening ernaast, waarbij je zelf invloed hebt op het geluid. Het museum heeft wel veel hoge plafonds en zit in een oud pand, ik merk, ondanks dat ik alleen door de ruimte loop, dat er de nodige galm is op het moment dat ik een voetstap zet. Ook zijn de meeste vloeren van hout, wat dan ook al meer een geluidsprikkel kan geven bij drukte. Echt een duidelijke route is er niet, maar er valt wel een rondje te lopen.

Diverse archeologische voorwerpen van metaal gemaakt.
Diverse archeologische voorwerpen gemaakt van steen, zoals kopjes en een soort schotels.

Hierdoor hoeven er niet perse mensen in je persoonlijke omgeving te komen. Het museum heeft heel veel spots hangen, hier en daar mogelijk zelfs overbodig. Hierdoor zijn meerdere spotjes ook vol in het gezicht als je een zaal binnen komt of de hoek om gaat. Ik adviseer dan ook om een petje te dragen als je gevoelig bent voor lichtprikkels.
Het museum is niet bekend met de Autipas of Hidden Disabilities Sunflower.

Diverse schilderijen met uitleg.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.