Nijkerk: Museum Nijkerk

Op deze locatie zijn er op verschillende punten geluidsprikkels aanwezig, al dan niet binnen dezelfde ruimte. Op deze locatie zijn er meerdere geluidsbronnen, welke door elkaar lopen en/of er is sprake van weerkaatsen van geluiden. Op deze locatie word er gewerkt met fel licht. Bescherm jezelf hiervoor als je hiervoor gevoelig bent. Bij deze locatie word er gebruik gemaakt van schermen die flitsende of snelle beelden gebruikt. Bij deze locatie heb je het risico dat andere mensen dichtbij komen of in je persoonlijke zone komen.

Museum Nijkerk is een museum dat met name de historie over Nijkerk vertelt. Dit gebeurd over drie etages, waar een lift aanwezig is. De lift is aan de binnenkant met diverse plaatjes beplakt van plekken van vroeger en nu in Nijkerk. Over de etages vind je informatie over de historie van de stad, maar ook van de handel die er gedreven werd. Verder is er een tentoonstelling over reizen.

Diverse stenen en archeologische vondsten in Nijkerk.
Archeologische vondsten in Nijkerk.

In het museum hangen verschillende audiovisuele presentaties, waarvan op 1 locatie het hard staat op de 3e etage. Echter door de wijze van bouw, hoor je dit door het hele pand. De andere audiovisuele presentaties zijn te horen via een telefoon. Echter staan de luidsprekers dermate hard, dat het op afstand fluisterend hoorbaar is op bijvoorbeeld de eerste etage met vier punten gelijktijdig. In het museum word gebruik gemaakt van van een railsysteem voor de verlichting.

Depotbezichtiging griffel
Depotbezichting met medische instrumenten
Depotbezichtiging met diverse opdrukken van Nijkerk.

Op de tweede etages zijn een soort straatjes met collectie achter vitrines, echter doordat het licht vanuit de straat naar de vitrines schijnt, is hier wel veel lichtweerkaatsing wat het niet fijn maakt om het museum te bezoeken. Hierdoor staan diverse spotjes ook gericht in de wandelroutes of op plekken waar je eigenlijk de collectie wil kijken. Op de derde etage is de vloer van hout gemaakt, wat wat goed hoorbaar is. Op de andere etages heb ik daar minder hinder van gehad. Ik heb uiteindelijk wel gehoorbescherming in gedaan om het bezoek voor mij dragelijk te maken. Het museum is dus in die zin niet prikkelarm. Het museum is niet bekend met de Autipas of Hidden Disabilities Sunflower.

Een wiel met touw voor de touwslager.
De economie trekt aan; er is werk voor een touwslager.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.