Groot-Ammers: Avonturenboerderij Molenwaard

Entree avonturenboerderij molenwaard.

De locatie vind (gedeeltelijk) plaats in de buitenlucht. Op deze locatie zijn er op verschillende punten geluidsprikkels aanwezig, al dan niet binnen dezelfde ruimte. Op deze locatie zijn er meerdere geluidsbronnen, welke door elkaar lopen en/of er is sprake van weerkaatsen van geluiden. Op deze locatie heb je kans op geurprikkels. Bij deze locatie heb je het risico dat andere mensen dichtbij komen of in je persoonlijke zone komen.

Avonturenpark Molenwaard is een themapark dat helemaal in het teken staat van het leven op en rond de boerderij. De hoofdpersonen op het park zijn Fien en Teun, een jongen en een meisje die hulp nodig hebben op hun boerderij. Het park heeft eigenlijk maar drie attracties die op elektra draait, dit betreft een trekkerbaan, al kennen mensen dit ook als een soort oldtimerbaan maar dan in de vorm van trekkers. Op deze baan rijd je langs de verschillende scenes van de boerderij. Tijdens de rit word er in de trekker geluid afgespeeld en wat vertelt. Dit was voor mij vrij luidt. Daarnaast tref je op de baan scenes die middels een beweging sensor een geluid afgeven, zoals van schapen, kippen of een kat.

Fien en Teun in een boomhut.
Vanuit een trekker rijdt je door een schuur.

De tweede elektrische attractie betreft dat je met een bootje kunt varen over het park, deze word opgeladen op elektra en is een fluisterstille boot van zichzelf. En de derde attractie is een soort mini-botsauto uitgevoerd in het model van trekkers waarmee je rondjes rijdt.

Een fruitkistje op rails.
Een paard naast de stal.

De rest van het park bevat attracties die je zelf in beweging moet zetten, zoals de fruitkistjes baan waar je vooruit moet trappen en langs verschillende fruitsoorten komt. Of de paardenbaan die je kunt berijden en voortgedreven word middels een soort skelter. Daarnaast zijn er over het hele park zeven theaterlocaties, waar op gezette tijden korte shows plaatsvinden. Deze shows gaan dan gepaard met geluid- en lichteffecten. En omdat het een avonturen boerderij is, vind je hier natuurlijk heel veel boerderij dieren zoals konijnen, koeien of schapen. Is er een moestuin en een molen. De doelgroep van het park richt zich op kinderen tot een jaar of acht.

Overzichtsfoto van een tuin.
Een grote bij

Toch kun je niet stellen dat het een prikkelarm park is. Er zijn eigenlijk over het hele park wel muziek te vinden. Ook word er veel gebruik gemaakt van audio fragmenten, zoals bijvoorbeeld bij het insectenpark (bovenstaand), waar tevens op de bewegingssensor een insect begint te bewegen. Op vrijwel het hele park zijn dan ook wel geluiden te vinden. Toch zijn er ook wat plekken die wat stiller zijn. Zo is achteraan het park een vogel kijkhut, waar het een stuk rustiger was en een audio werd afgepeeld. En bij de molen kan het rustiger zijn, maar is al wel wat meer publiek weer te vinden.

Tenslotte zijn de paden niet heel breed. De breedste die ik denk ik heb gezien zijn circa 2,5 meter breed. Maar er zijn ook stukken en bruggen die naar schatting hooguit een meter breed zijn, waardoor anderen ook in je persoonlijke ruimte kunnen komen.

Twee pony's om op te rijden met een medewerkster.

Het park is bekend met de Autipas en geeft de houder van de pas en eventuele begeleiders de mogelijkheid om via de uitgang de attractie te betreden op vertoon van de pas. Ook is de wachttijd dan korter.

boekje met spellen.
Kinderen krijgen bij de entree een boekje mee met verschillende opdrachten, waardoor ouders en kinderen samen de boerderij kunnen beleven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.